Liesbeth List - Heb me lief

DOCUMENTAIRE
Op subtiele en indringende wijze zien we hoe de diva op zoek is naar verzoening met de wrange gebeurtenissen uit het haar jeugd.
Genomineerd voor de Beeld en Geluid Award 2007 (TV-Beeld Documentaire 2007)

NTR Uur van de wolf, NPO 2
52 minuten

Nederlands Film Festival, Debuut Competitie
Met haar vertrouwde kapsel en felrood gestifte lippen is Liesbeth List een fenomeen in de Nederlandse muziek. Iedereen kent haar samenwerking met Ramses Shaffy, velen weten dat ze optrad met grote Franse zangers als Jacques Brel, Charles Aznavour en Gilbert Bécaud. Met veel succes speelde en zong ze de rol van Edith Piaf in de musical over deze Franse zangeres. In 2005 werd ze in Frankrijk benoemd tot Officier de la Légion d'Honneur.

Niets van dit alles speelt een grote rol in Liesbeth List - Heb me lief. Regisseur Deborah van Dam geeft geen carrièreoverzicht en is niet geïnteresseerd in het oordeel van anderen. Ze laat in haar debuutfilm op subtiele en indringende wijze zien hoe de diva op zoek is naar verzoening met de wrange gebeurtenissen uit het haar jeugd.

Liesbeth List - Heb me lief is een productie van IdtV Dits voor de NPS en kwam tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties.

Credits
Regie en camera: Deborah van Dam
Theater registratie: Mark Bakker
Montage: Elja de Lange
Audiomix: Hugo Dijkstal
Eindredactie NPS: Cees van Ede, Annemiek van der Zanden
Uitvoerend producent: Ilja Rooman
Creatief producent: Willemien van Aalst
Producent: Frank de Jonge - IDTV

Uitzendata en vertoningen
12 oktober 2008, Cultura
10 december 2006 Uur van de Wolf, Nederland 3
Nederlands Film Festival, debuutcompetitie
Het Women Inc festival Amsterdam
Festival Vrouwenfilms Assen